Phasmes

Frankrijk

In een duister licht kijkt een mysterieuze entiteit ons aan. Deze hersenschim muteert, beweegt en communiceert met zijn omgeving, waardoor dierlijk, mineraal en plantaardig leven ontstaat. Er ontstaat een evolutie.

De toeschouwer wordt gegrepen door optische illusies en veranderende verschijningen: een galopperend wezen zonder hoofd wordt een delicaat insect, dat op zijn beurt een kruipende buitenaardse entiteit wordt. Twee lichamen die zich gedragen als één. Een lichaam dat zich ontvouwt en terugdeinst, en abstracte en suggestieve figuren vertegenwoordigt.

De performers, geboeid door vergelijkingen van aanraking en gewicht, vermenigvuldigen de mogelijkheden, draaien natuurlijke krachten om met evenwichts- en symmetriespelletjes, op zoek naar een gemeenschappelijk zwaartepunt. Zinnelijk en verontrustend, brutaal en breekbaar.
Phasmes bedenkt nieuwe acrobatische taal, ontwikkeld vanuit het rauwe, tactiele en transmuteerbare lichaam, om de plaats van de mens in de natuur in twijfel te trekken.

    • Duur: 30 min.

Phasmes - Cie Libertivore from Yannick Derennes on Vimeo.

Speeltijden

vrijdag 1 juli
20.30-21.00 uur

zaterdag 2 juli
13.45-14.15 uur 
20.30-21.00 uur

zondag 3 juli
12.30-13.00
15.00-15.30

Tickets

N.V.T.

Locatie

Bergpoortstraat

Op de kaart

Website