Speciaal voor Deventer 1250 jaar bouwde de Franse kunstenaar Olivier Grossetête tijdens het internationaal buitentheaterfestival ‘Deventer Op Stelten’ een aantal metershoge torens en objecten van karton. Samen met 1250 (!) inwoners en festivalbezoekers werden van karton en plakband twee torens van ruim 20 meter hoog gebouwd én het kerkje van Lebuinus waarmee Deventer is gesticht. De bouw vond plaats vanaf 28 juni in de Grote of Lebuinuskerk. De kartonnen bouwwerken gingen tijdens het festival (5, 6 en 7 juli) op het Grote Kerkhof de hoogte in. En werden aan het eind van het festival (8 juli) op feestelijke en indrukwekkende wijze neergehaald. 


Met hulp van 1250 bouwers

Olivier Grossette Ontwerp Deventer

In 2018 bestaat Deventer precies 1250 jaar. Speciaal hiervoor had Olivier Grossetête ontwerpen gemaakt van twee torens en een replica van het kerkje van Lebuïnus. Het nabouwen van deze bouwwerken gebeurde samen met inwoners van de gemeente Deventer en omstreken. Met maar liefst 3800 kartonnen dozen, 750 rollen tape, zonder machines, maar met heel veel helpende handen!

Vanaf donderdag 28 juni hebben er dagenlang honderden mensen meegebouwd. Van jong tot oud!  
Er werd individueel gebouwd, maar ook met collega's, verenigingen, klassen, buitenschoolse opvanggroepen, vrienden, families, woongroepen en met de hobbyclub. Mensen hadden zich vooraf opgegeven, of kwamen spontaan langs om mee te bouwen. Sommigen hielpen een uurtje mee en anderen juist dagenlang. En wat was het fantastisch!

Gemist? Bekijk hier van opbouw tot afbraak: het kartonnen kunstwerk van Deventer Op Stelten 2018

Aftermovie

 

                      Beeldbepalend evenement logo                       smurfit kappa logo in jpg smurfit kappa  1250 logo